Széchenyi 2020

Széchenyi 2020 - ESZA (Európai szociális alap) - projekt bemutatása:

A pályázat száma:GINOP-5.2.4-16-2018-03674

címe: Gyakornoki program a Palacsízió Kft-nél

összege: 17 089 938

Intenzitása: 100%

megvalósítás időtartama: 2018.11.28.- 2020.04.30.

A PALACSÍZÓ Kft. 2013.08.16-án kezdte meg működését Miskolcon a Nagyavasi pincesoron, fő tevékenysége az éttermi, mozgó vendéglátás. Az étterem az évek során a régió egyik legnépszerűbb, és mondhatni országszerte hírnevet szerző vendéglátó egységgé nőtte ki magát, melyet tükrözi az évről évre növekvő tendenciát mutató árbevételünk is.

Kínálatunk között szerepel a sós és édes palacsinták tömkelege, melyek iránt a fogyasztói igény rohamosan nő, így ezen gyakornoki program lehetőséget nyújt számunkra, hogy 5 fő gyakornok foglalkoztatásával, ezen fogyasztói igénynövekedésnek eleget tudjunk tenni.

A gyakornokok munkáját 2 fő kapcsolattartó fogja segíteni, Oszlánczi Réka, aki a Palacsízió Kft ügyvezetője és egyetemi végzettséggel rendelkezik, illetve Oszlánczi Jánosné, az éttermi vendéglátó tevékenységet folytató szervezet vezetője, aki gimnáziumi végzettséggel, illetve képesítéssel is rendelkezik, valamint a korábbi Gyakornoki projekt során tapasztalt vállalati kapcsolattartókká váltak.

A gyakornokokat 3 fő szakács (FEOR 5134) és 2 fő pincér (FEOR 5132) munkakörbe kívánjuk majd foglalkoztatni. A projekt megvalósításához lehetőleg 3481104 OKJ-s számmal rendelkező szakácsokat és lehetőleg 3481103 OKJ-s számmal rendelkező pincért szeretnénk felvenni. A gyakornokoknak lehetőségük nyílik arra, hogy betekintést nyerjenek egy jól működő vállalkozás életébe és tapasztalatot szerezzenek egyrészt a konyhaművészetben, ahol kreativitásukkal, ötleteikkel hozzájárulhatnak újfajta palacsinták megalkotásához, továbbá egy étterem életében nem elegendő a nívós kinézetű és íz világú palacsinta megteremtése, hiszen ezen termékek felszolgálás is befolyásolja a fogyasztók véleményének kialakítását. Ezáltal a pincér munkakörbe is betekintés nyerhetnek a gyakornokok, akik elsajátíthatják az udvarias, szakszerű és magas színvonalú felszolgálás minden apró fortélyát. Azaz összefoglalva az itt szerzett tapasztalatok segítséget nyújtanak a gyakornokok számára, hogy a munkavilágába történő bevezetés során megtanulják az önálló, illetve csapatban történő feladatvégzést. A gyakornokok kiválasztása jelenleg folyamatban van. A projekt keretében iskolarendszerű oktatásban, felnőttoktatás vagy felnőttképzés keretében szerzett, az Országos Képzési Jegyzékben szabályozott szakképesítéssel - kivéve a 62-es OKJ szintkódú szakképesítéseket – rendelkező gyakornokokat kívánunk felvenni.

A projekt megvalósítás helyszíne a cégünk székhelye 3530 Miskolc, Nagyavasi pincesor 212; valamint a cég 2018.08.24 – óta bejegyzett telephelye 3530 Miskolc, I.kerületi belterületi 11905. helyrajzi számú ingatlan. Ez a két ingatlan biztosítaná a megvalósítási helyszínt a projektnek. A két ingatlan egymás mellett található, a telephely idén került bejegyzésre, megvásárlásra az éttermünk és szolgáltatásaink bővítésének érdekében, hogy a fogyasztói igényeket teljesíteni tudjuk.

Az új üzlethelység beindítását a gyakornokok fogják segíteni természetesen megfelelő szakmai erősítéssel. Az 5 fő gyakornok munkáját új eszközök beszerzésével is támogatnánk a megfelelő munkakörnyezet biztosításának érdekében.