Széchenyi 2020

A kedvezményezett neve: PALACSÍZIÓ Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Gyakornoki program a Palacsízió Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 14.802.188.- Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4-16-2018-03674

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Mivel éttermünk az évek során a régió egyik legnépszerűbb, és mondhatni országszerte hírnevet szerző vendéglátó egységgé nőtte ki magát, így ezen gyakornoki program lehetőséget nyújtott számunkra, hogy 5 fő gyakornok foglalkoztatásával, a fogyasztói igénynövekedésnek eleget tudjunk tenni.

A gyakornokok munkáját 3 fő kapcsolattartó segítette, Oszlánczi Réka, aki a Palacsízió Kft ügyvezetője, illetve Oszlánczi Jánosné, az éttermi vendéglátó tevékenységet folytató szervezet vezetője, valamint a korábbi Gyakornoki projekt során tapasztalt vállalati kapcsolattartókká váltak, akinek munkáját a későbbiekben Gyuricskó Adrián folytatta. Ádám vendéglátás szervező - vendéglős végzettséggel rendelkezik és 2017 óta dolgozik a vállalatnál.

A projekt megvalósítása során 3 fő szakács és 2 fő pincér munkakört töltöttek be a gyakornokok. Számukra lehetőség nyílt arra, hogy betekintést nyerjenek egy jól működő vállalkozás életébe és tapasztalatot szerezzenek egyrészt a konyhaművészetben, ahol kreativitásukkal, ötleteikkel hozzájárulhatnak újfajta palacsinták megalkotásához, továbbá egy étterem életében nem elegendő a nívós kinézetű és íz világú palacsinta megteremtése, hiszen ezen termékek felszolgálása is befolyásolja a fogyasztók véleményének kialakítását. Ezáltal a pincér munkakörbe is betekintés nyerhettek a gyakornokok, akik elsajátították az udvarias, szakszerű és magas színvonalú felszolgálás minden apró fortélyát. Azaz összefoglalva az itt szerzett tapasztalatok segítséget nyújtottak a gyakornokok számára, hogy a munkavilágába történő bevezetés során megtanulják az önálló, illetve csapatban történő feladatvégzést.

A projekt megvalósítás helyszíne a cégünk székhelye 3530 Miskolc, Nagyavasi pincesor 212; valamint a cég 2018.08.24 – óta bejegyzett telephelye 3530 Miskolc, I.kerületi belterületi 11905. helyrajzi számú ingatlan. Ez a két ingatlan biztosította a megvalósítási helyszínt a projektnek, valamint az éttermünk és szolgáltatásaink bővítésének érdekét, hogy a fogyasztói igényeket teljesíteni tudjuk.

Az új üzlethelység beindítását a gyakornokok segítették természetesen megfelelő szakmai erősítéssel. Az 5 fő gyakornok munkáját új eszközök beszerzésével is támogattuk a megfelelő munkakörnyezet biztosításának érdekében.

 

A gyakornokok ösztönzése érdekében versenyképes bérezésben részesítettük őket a heti 40 órás munkaviszony mellett.

A projekt eredményeként 5 fő szakmailag hozzáértő, tapasztalattal rendelkező fiatal munkaerő kitanítására került sor, akik a fenntartási időszak után a cégünk számára megbízható munkaerők lettek.

 

A projektet 2018.12.01-én kezdtük, a fizikai befejezés napja 2020.11.30.